Street Week – here we go again! Nu när alla covid-restriktioner är borta, så är intresset större än någonsin. Alla som vill kommer att kunna lösa biljett i förväg eller på plats för att kunna se de 200 tävlande teamen köra så snabbt som möjligt de 201 meterna. 5 banor mellan  Bråvalla utanför Norrköping och Färila väster om Hudiksvall skall avverkas, där även transportsträckorna mellan banorna med checkpoints ingår i tävlingsmomentet.

Nytt för i år är att bästa tid från varje bana, oavsett antal körningar, räknas samman till en snittid för de 5 banorna.

FordMustangMagazine kommer att delta även i år. En hel del förändringar är utförda på vår Shelby GT500 från 2013. Bilen är sänkt, med nya fjädrar och stötdämpare som är dubbelt justerbara. Vi hade förra året problem med den varma luften, både före och efter kompressorn, som drastiskt påverkade effekten då bilen måste justera ner tändningen för att undvika spikningar. Lösningen i år är en effektivare intercooler kylare, tripple pass med dubbla kylfläktar som ersätter den befintliga. Inför Street Week har vi höjt laddtrycket till 1,54 bar.

Dyno körning hos GZ Racing för att få allt att ligga rätt ända upp till maxvarvtal som ligger nära 7000RPM.

Vi kommer under Street Week att lägga ut bilder och film vartefter vi hinner.

Länk till Street Weeks officiella hemsida