På lördag den 4 augusti blir det Stockholm Car Meet Vintage & Sports på Solvalla travbana. Classic Motor, Wheels Magazine, auto motor & sport och Power Magazine är stolta och glada över att kunna bjuda in sina läsare till en bilträff utöver det vanliga enligt arrangören. ”Vi har samlat det bästa vår hobby har att erbjuda, entusiastbilar, veteranmopeder och häftiga sportbilar. Allt annat än ’vanliga’ bilar kommer att visas upp på Solvalla.” Vi känner väl till bilutställningen Wheels Nationals Stockholm som funnits sedan 70-talet  och huserat flera år på Solvalla. Den nygamla bilutställningen får nu sällskap av Sportbilsfestivalen som även den förgyllt Stockholm under ett par år.
Drygt 1700 bilar får det plats med under dagen. Vi som varit med tidigare har varit mycket nöjda då kapaciteten med servicefaciliteter såsom mat och dryck samt toaletter finns på Solvalla travbana. Det är bara hästkrafterna som är fler.

Länk till Wheels nationals 2017

Program Stockholm Car Meet Vintage & Sports. Källa arrangörens hemsida.
Länk till Stockholm car meets hemsida
09.00 Portarna öppnas
10.00 Kids Club öppnar med godisregn
11.00 Anmälan till Ten Most Outstanding stänger
11.30 Intervju med Johan Eriksson om hans prisbelönta Charger som tagit vägen via SEMA och Jay Leno till Solvalla
12.00 Jerry Lee Carlsson –live on Stage
13.00 Burnoutshow
13.45 Intervju med Magnus Ahlqvist som äger och visar upp Ronnie Petersons klassiska Formel 1 March 721x
14.00 Bilbedömning del 1
15.00 Bilbedömning del 2
16.30 Prisutdelning
17.30 Träffen stänger
(Alla tider är preliminära och kan ändras)

Några av träffens höjdpunkter:
* Ronnie Petersons gamla Formel 1-Marchx kommer att finnas på plats.
* Vi hälsar Futurliner #8 välkommen! Spännande att se hur det går med renoveringen.
* Från Mora, via Las Vegas, SEMA och provkörning av Jay Leno kan vi nu stolt presentera Johan Erikssons enormt fina Dodge Charger.
* Erling Carlsson kommer med sin Stanley Steamer från 1906.
* David Gunnars finns på plats med årets kanske hetaste bygge, den prisbelönta 1961 Biscayne som såg dagens ljus i ny tappning i år.
* Roland Sundgrens Ferrari P4 kommer till Solvalla den 4 augusti!!!
Det är en replika på den legendariska Ferrarin som tog första, andra och tredje plats på Daytona 24-timmars 1967. Ferrari byggde tre stycken P4:or och de designades av Pierre Drago. Endast en originalbil finns bevarad och ägs av Lawrence Stroll i Canada. Denna replika är byggd i England och det finns 14 likadana runt om i världen varav en i Sverige.