Arlanda Test Track 1 är banan för en riktigt trevlig körupplevelse som utmanar föraren och bilen, där möjlighet ges att snabbt utvärdera och göra förändringar på bil och körsätt.

fordmustangmagazine.com
GT500 -67 at Arlanda Test Track. Foto Leo Grip

Då Dynamic Course delen av banan bara är 1 km lång men med 10 meters bredd och en höjdskillnad på 11 meter finns chans till snabba omkörningar utan att riskera livet. Maxfarten ligger på 150-160km/h. Arlanda Test Track 1 ställer krav på chassi, bromsar och förare. Banan ändrar sig även lateralt.

Ut från depån och in i en lång svepande kurva som följs av en raksträcka. Hastighetsmätaren visar 160km/h med den nya Ford Mustang GT av 2017 års modell då det är dags att bromsa in i en rejäl nerförsbacke som slutar i en 90 graders kurva. Full acceleration upp över nästa krön och ner i en svepande lateral chikan där det sedan går uppför och förbi depån in i den långa kurvan igen. Det finns möjlighet till olika vägval beroende på vad som tilltalar bil och förare.

fordmustangmagazine.com
Shelby GT500 -67 at Arlanda Test Track with Christine Meltzer

Shelbyn från 1967 kom upp i 150km/h
innan det var dax att bromsa ner mot
90 gradersböjen på Arlanda Test Track 1.

50 år mellan Fordarna. Åldern tar ut sin rätt då Mustang GT`s V8 svarar snabbt på  gas med bromsar som biter inför kurvorna. Shelby GT500 visar att man lever med massiv råstyrka och ett ljud man bara vill ha mer av när alla 8 spjällen i förgasarna står öppna.

Instruktör Per Johansson från Training Partner Nordic AB visar spårval och ideallinje. Berättar och ger tips.

fordmustangmagazine.com
Going home after a Road Racing day with my Shelby GT500 -67 at Arlanda Test Track.  Foto Leo Grip

 

Föregående artikelWheels Nationals Stockholm 2017
Nästa artikelVarför köpa BMW när man kan köpa en ny Ford Mustang GT?